Perník s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 200 g cukr 2 ks vejce 2 lžíce rum 8 lžic mléko 2 ks jablko 50 g med 300 g hladká mouka poleva 2 lžíce voda 1 ks citron 200 g cukr moučka 1 špetka červené potravinářské barvivo podle potřeby tuk na vymazání těstíčko 1 balíček prášek do perníku
Postup Perník s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Cukr, med a vejce vyšleháme do husté pěny. Potom přidáme rum, mléko a mouku s kypřícím práškem do perníku. Všechno promícháme a přidáme jablka.
Těsto na perník dáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě při 150 °C. Pečeme asi 35 minut.
Moučkový cukr a vymačkanou šťávu z citronu smícháme s vodou a vše utřeme v hladkou polevu, kterou obarvíme barvou. Pak potřeme vychladlý perník.