Perník s tvarohovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 200 g máslo 4 dl hladká mouka 3 dl zakysaná smetana 2 lžičky jedlá soda 4 dl třtinový cukr 3 lžíce perníkové koření krém 50 g máslo 2 dl cukr moučka 150 g měkký tvaroh 0.5 ks vanilkový lusk na ozdobu sušené meruňky náplň 2 dl meruňkový džem
Postup Perník s tvarohovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 175 °C. Máslo společně s třtinovým cukrem vymícháme do pěny. Postupně vmícháme vejce a nakonec přidáme i zakysanou smetanu. Hladkou mouku smícháme s jedlou sodou a perníkovým kořením. Zašleháme do těsta, až je krásně hladké.
Formu o rozměrech 30 x 40 cm vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby. Perník pečeme cca 30 minut, poté jej necháme z části vychladnout, vyklopíme z plechu a necháme vychladnout úplně. Vychladlý perník podélně rozkrojíme.
Tvaroh vyšleháme se změklým máslem, cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem.
Spodní část perníku potřeme meruňkovým džemem, přikryjeme druhou částí těsta a povrch potřeme krémem. Perník nakrájíme na řezy a posypeme na velmi drobno nakrájenými sušenými meruňkami.
Perník s tvarohovým krémem servírujeme k odpolední kávě.