Pikantní buřty na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks cibule
1-2 ks feferonka
750 g buřty
80 g tuk na vymazání
marináda
sůl
200 g rajský protlak
mletý černý pepř
250 ml černé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nasekáme. Na vymazaný pekáč dáme nasekanou cibuli do výšky asi tak 2 cm, tu poklademe na půlky nakrájenými buřty.

  2. V hrnku rozmícháme 250 ml černého piva s 200 g protlaku, okořeníme podle vlastní chuti a vše nalijeme na buřty. Nyní do toho všeho dáme feferonku, aby to mělo ten správný říz. Pikantní buřty na pivě pečeme v předehřáté troubě, až změknou.

  3. Pikantní buřty na pivě podáváme nejlépe s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!