Pikantní cikánské řízečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 lžíce sůl
5 ks vejce
4 lžíce solamyl
1 lžíce kari
4 ks velká cibule
4 lžíce sójová omáčka
40 dkg vepřová kýta
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, vejce a solamyl. Prošleháme, přidáme cibuli nakrájenou na větší kousky a maso nakrájené na nudličky nebo kostičky. Kdo má rád hodně pikantní, přidá i chilli. Pořádně vše promícháme a necháme odležet v lednici (nejlépe přes noc).

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme malé placičky, které smažíme po obou stranách.

  3. Pikantní cikánské řízečky podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo hranolky.

  4. Na přípravu cikánských řízečků můžeme použít i kuřecí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!