Pikantní domácí utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg cukr
2 lžíce olej
1 lžička sůl
1 l ocet
40 dkg cibule
0.5 l voda
feferonka
6 ks hřebíček
80 dkg špekáček
2 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
6 kuliček celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme nálev z octa, cukru, vody, koření a soli, který necháme vychladit.

  2. Špekáčky, nakrájenou cibuli na kolečka, feferony (množství podle chuti) a olej dáme do velké zavařovací sklenice a zalijeme je nálevem. Utopence necháme 10 dní odležet.

  3. Pikantní domácí utopenci chutnají samotní, ale pro větší zasycení doplníme chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!