Pikantní falešná gulášová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
2 lžíce máslo
1 hrst petrželka
4 ks brambory
0.5 lžičky kmín
1 lžička mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
1 lžíce gulášové koření
2 ks střední cibule
2 lžíce rostlinný olej
1 lžíce mletá sladká paprika
4 ks malé rajče
2 ks papriková klobása
0.5 lžičky mletá pálivá paprika
1 ks nakládané feferonky
2 lžičky sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kousky, paprikovou klobásu na 1/4 kolečka. V hrnci zahřejeme olej s máslem (můžeme nahradit sádlem, do této polévky je to výborné), přidáme cibuli a krátce orestujeme, dále přidáme nakrájenou slaninu a klobásky, po chvilce také česnek, společně důkladně orestujeme. Přidáme mletou červenou papriku, pálivou papriku, gulášové koření a vše promícháme. Přidáme hladkou mouku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku provařit. Mouky dáváme méně, protože na zahuštění použijeme ještě nastrouhaný brambor.

  2. Mezitím si v malém kastrůlku spaříme rajčata, ze kterých potom odstraníme slupku, dužinu pokrájíme na kousky a přidáme do základu polévky. Přidáme také nadrobno nakrájenou feferonku a dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kmínem, celé promícháme a zalijeme 1,5 l vody.

  3. Jeden brambor nastrouháme najemno, zbylé nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Polévku vaříme podle brambor cca 15 - 20 minut, přidáme majoránku, případně sušenou petrželku (pokud nemáme čerstvou) a ještě krátce provaříme.

  4. Pikantní falešnou gulášovou polévku zdobíme na talíři čerstvou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!