Pikantní falešná gulášová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 2 lžíce máslo 1 hrst petrželka 4 ks brambory 0.5 lžičky kmín 1 lžička mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 1 lžíce gulášové koření 2 ks střední cibule 2 lžíce rostlinný olej 1 lžíce mletá sladká paprika 4 ks malé rajče 2 ks papriková klobása 0.5 lžičky mletá pálivá paprika 1 ks nakládané feferonky 2 lžičky sušená majoránka
Postup Pikantní falešná gulášová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kousky, paprikovou klobásu na 1/4 kolečka. V hrnci zahřejeme olej s máslem (můžeme nahradit sádlem, do této polévky je to výborné), přidáme cibuli a krátce orestujeme, dále přidáme nakrájenou slaninu a klobásky, po chvilce také česnek, společně důkladně orestujeme. Přidáme mletou červenou papriku, pálivou papriku, gulášové koření a vše promícháme. Přidáme hladkou mouku, promícháme a krátce orestujeme. Zalijeme trochou horké vody a necháme chvilku provařit. Mouky dáváme méně, protože na zahuštění použijeme ještě nastrouhaný brambor.
Mezitím si v malém kastrůlku spaříme rajčata, ze kterých potom odstraníme slupku, dužinu pokrájíme na kousky a přidáme do základu polévky. Přidáme také nadrobno nakrájenou feferonku a dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a kmínem, celé promícháme a zalijeme 1,5 l vody.
Jeden brambor nastrouháme najemno, zbylé nakrájíme na kostičky a vše přidáme do polévky. Polévku vaříme podle brambor cca 15 - 20 minut, přidáme majoránku, případně sušenou petrželku (pokud nemáme čerstvou) a ještě krátce provaříme.
Pikantní falešnou gulášovou polévku zdobíme na talíři čerstvou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.