Pikantní houbová směs na topinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg cibule
0.5 l kečup
5 ks feferonka
0.5 kg kapie
2 kg houby
0.5 l rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Houby dobře očistíme, zalijeme v hrnci vodou a krátce povaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kapie s feferonkami očistíme.

  2. Všechny ingredience pomeleme na masovém mlýnku, poté vložíme do hlubšího hrnce a cca 40 minut vaříme na mírném plameni. Houbovou směs neustále mícháme, aby zbytečně neprskala a nepřipálila se.

  3. Hotovou houbovou směsí naplníme dobře vymyté sklenice, zavíčkujeme a ještě horké obrátíme dnem vzhůru, přikryjeme utěrkou a necháme pozvolna vychladnout.

  4. Houbová směs podle tohoto receptu je vhodná na topinky, toasty, chlebíčky i jednohubky.

  5. Před použitím skladujeme pikantní houbovou směs v temnu a chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!