Pikantní jahodový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks pomeranč 1 kg jahody 3 lžíce med 2 lžíce olivový olej 8 lžic balzamikový ocet podle chuti zázvor mleté koření na ozdobu 4 lístky máta
Postup Pikantní jahodový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Jahody důkladně umyjeme a překrojíme na půlky.
Připravíme si nálev. V hrnečku smícháme balzamikový ocet, olivový olej, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Dochutíme medem a krátce (bude stačit 1 - 2 minuty) povaříme. Nálev necháme krátce vychladit.
Na připravené jahody přelijeme nálev a posypeme čerstvě namletým kořením. Vybíráme své oblíbené, které používáme třeba při přípravě vánočního cukroví (anýz, skořice). Přikryjeme a necháme pár hodin odstát.
Mezitím očistíme zázvor a najemno jej nastrouháme.
Jahody rozdělíme na talířky, posypeme strouhaným zázvorem a nakonec můžeme dozdobit lístky máty.