Pikantní jahodový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pomeranč
1 kg jahody
3 lžíce med
2 lžíce olivový olej
8 lžic balzamikový ocet
podle chuti
zázvor
mleté koření
na ozdobu
4 lístky máta

Postup přípravy receptu

  1. Jahody důkladně umyjeme a překrojíme na půlky.

  2. Připravíme si nálev. V hrnečku smícháme balzamikový ocet, olivový olej, čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Dochutíme medem a krátce (bude stačit 1 - 2 minuty) povaříme. Nálev necháme krátce vychladit.

  3. Na připravené jahody přelijeme nálev a posypeme čerstvě namletým kořením. Vybíráme své oblíbené, které používáme třeba při přípravě vánočního cukroví (anýz, skořice). Přikryjeme a necháme pár hodin odstát.

  4. Mezitím očistíme zázvor a najemno jej nastrouháme.

  5. Jahody rozdělíme na talířky, posypeme strouhaným zázvorem a nakonec můžeme dozdobit lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!