Pikantní pánev s mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
750 g brambory
2 ks cibule
0.2 l smetana
2 lžičky sekaná petrželka
1 lžíce plnotučná hořčice
100 g anglická slanina
250 g mleté maso
1 ks nakládaná okurka
0.5 lžičky mletý černý pepř
2 lžíce máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na centimetrové kousky.

  2. V pánvi při střední teplotě rozehřejeme tuk a přidáme brambory, které ochutíme solí a pepřem. Přikryté necháme změknout, občas je obrátíme.

  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Okurku a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Hořčici a smetanu rozkvedláme.

  4. Slaninu na druhé pánvičce opečeme, přidáme mleté maso, necháme 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami rozmačkáme. Přidáme cibuli a opékáme další 2 minuty. Maso, okurku a smetanu přimícháme k bramborům.

  5. Ke konci vaření pikantní pánev s mletým masem osolíme, opepříme a posypeme petrželkou, můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!