Pikantní pánev s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 750 g brambory 2 ks cibule 0.2 l smetana 2 lžičky sekaná petrželka 1 lžíce plnotučná hořčice 100 g anglická slanina 250 g mleté maso 1 ks nakládaná okurka 0.5 lžičky mletý černý pepř 2 lžíce máslo nebo olej
Postup Pikantní pánev s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na centimetrové kousky.
V pánvi při střední teplotě rozehřejeme tuk a přidáme brambory, které ochutíme solí a pepřem. Přikryté necháme změknout, občas je obrátíme.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky. Okurku a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Hořčici a smetanu rozkvedláme.
Slaninu na druhé pánvičce opečeme, přidáme mleté maso, necháme 5 minut zhnědnout a dvěma vidličkami rozmačkáme. Přidáme cibuli a opékáme další 2 minuty. Maso, okurku a smetanu přimícháme k bramborům.
Ke konci vaření pikantní pánev s mletým masem osolíme, opepříme a posypeme petrželkou, můžeme podávat.