Pikantní paprikové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
slanina
podle potřeby
olej
omáčka
1 kg brambory
3 lžičky majoránka
1 ks cibule
2 lžičky kmín
3 lžíce mletá sladká paprika
3-4 ks sušená chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sušené chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo rozdrobíme.

  2. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme brambory, zasypeme paprikou, chilli, kmínem, lehce promícháme, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory téměř ponořené. Přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme zhruba 20 minut.

  3. Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku. Paprikové brambory vaříme za občasného promíchání ještě asi 5 minut, aby se brambory na povrchu lehce rozvařily a vyvařila se voda. Finální konzistence je lehce krémová.

  4. Paprikové brambory můžeme podávat samostatně jako levný lehčí oběd, hodí se ale i jako příloha k masitým pokrmům. Podle chuti můžeme do základu přidat i na proužky nakrájenou slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!