Pikantní pečený kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
1 dl smetana
4 porce kapr
2 lžíce hladká mouka
15 dkg anglická slanina
2 lžíce pikantní kečup
5 dkg sterilované houby
podle potřeby
olej
rybí vývar
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra pokapeme citronem a necháme odležet. Potom je osolíme, opepříme a rychle na oleji opečeme. Kapra přendáme na pekáč spolu s očištěnými a nakrájenými houbami.

  2. Na pánvičce z opékání zahřejeme 1 dl vývaru. V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, vsypeme nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Vmícháme pálivou papriku, hladkou mouku, zalijeme vývarem, smetanou a za stálého míchání povaříme. Přidáme pikantní kečup, pepř, sůl a vše nalijeme na kapra. Kapra pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  3. Pikantní pečený kapr je výborný s brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!