Pikantní taštičky s masovou směsí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 - 4 lžíce olej
olej
sůl
1 dl vývar
3 ks vejce
1 ks vejce
30 g máslo
2 lžíce rajčatový protlak
100 g žampiony
strouhaný parmazán
500 g polohrubá mouka
75 ml vlažná voda
2 ks jarní cibulka
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
300 g krůtí prsa
1 ks malá červená feferonka
1 sklenice neapolská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, vody a oleje připravíme tužší, hladké a lesklé těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 30 minut rozležet

  2. Připravíme si náplň. Krůtí prsa očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonku zbavíme jadérek a velice drobně nakrájíme. Očištěné žampiony usekáme najemno. Na malém množství oleje zpěníme cibulku, vmícháme maso, žampiony a vše zvolna orestujeme. Nakonec směs zahustíme rajským protlakem, ochutíme česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout

  3. Omáčka: Hotovou neapolskou omáčku prohřejeme s máslem, vmícháme usekanou petrželku, podle potřeby naředíme vývarem a krátce povaříme

  4. Z těsta vyválíme velice tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce asi 8x8 cm. Do středu klademe lžičku náplně a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Taštičky pevně spojíme protilehlými cípy k sobě a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 - 4 minuty

  5. Hotové pikantní taštičky s masovou směsí promícháme s ochucenou omáčkou a ihned podáváme. Servírujeme se strouhaným parmazánem a listovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!