Pikantní taštičky s masovou směsí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 - 4 lžíce olej olej sůl 1 dl vývar 3 ks vejce 1 ks vejce 30 g máslo 2 lžíce rajčatový protlak 100 g žampiony strouhaný parmazán 500 g polohrubá mouka 75 ml vlažná voda 2 ks jarní cibulka čerstvá petrželka mletý černý pepř 300 g krůtí prsa 1 ks malá červená feferonka 1 sklenice neapolská omáčka
Postup Pikantní taštičky s masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajec, vody a oleje připravíme tužší, hladké a lesklé těsto, které potřeme olejem, zabalíme do fólie a necháme 30 minut rozležet
Připravíme si náplň. Krůtí prsa očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme. Feferonku zbavíme jadérek a velice drobně nakrájíme. Očištěné žampiony usekáme najemno. Na malém množství oleje zpěníme cibulku, vmícháme maso, žampiony a vše zvolna orestujeme. Nakonec směs zahustíme rajským protlakem, ochutíme česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout
Omáčka: Hotovou neapolskou omáčku prohřejeme s máslem, vmícháme usekanou petrželku, podle potřeby naředíme vývarem a krátce povaříme
Z těsta vyválíme velice tenkou placku, ze které vykrájíme čtverce asi 8x8 cm. Do středu klademe lžičku náplně a okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Taštičky pevně spojíme protilehlými cípy k sobě a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3 - 4 minuty
Hotové pikantní taštičky s masovou směsí promícháme s ochucenou omáčkou a ihned podáváme. Servírujeme se strouhaným parmazánem a listovým salátem.