Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
1 lžička plnotučná hořčice
8 ks cherry rajčata
2 ks starší chléb
čerstvě mletý černý pepř
0,5 lžiček chilli vločky
1 hrst sušené pravé hřiby dubové

Postup přípravy receptu

  1. Sušené pravé hřiby namočíme na 30 minut do teplé vody, scedíme a pokrájíme na menší kusy. Cibuli očistíme a pokrájíme na jemno. Česnek pokrájíme na plátky. Cherry rajčata pokrájíme na menší kousky

  2. Na oleji orestujeme do sklovita cibuli spolu s chilli vločkami, přidáme česnekové plátky a dubáky. Necháme rozvonět, podlijeme malým množstvím horké vody a dusíme do změknutí hub

  3. Směs osolíme, okořeníme a krátce orestujeme spolu s nakrájenými cherry rajčaty. Vypneme plamen a vmícháme lžičku hořčice. Mezitím na pánvi upečeme topinky z krajíců staršího chleba v horkém oleji do červena a do křupava

  4. Topinky vybereme na talíř a ještě za tepla z obou stran vydatně potřeme celým stroužkem česneku, poté na topinky navrstvíme horkou pikantní hubovou směs

  5. Pikantní topinky s pravým hřibem dubovým ihned podáváme s citronovým čajem. Tato pochoutka je rychlá a vynikající podzimní a zimní večeře. Pokrm je výborným a voňavým pohoštěním i pro návštěvy k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!