Pikantní vepřové soté s paprikami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4-5 ks paprika
1 ks cibule
2 ks feferonky
1 lžíce hladká mouka
1 lžička mletá sladká paprika
1 hrneček voda nebo vývar
500 g vepřové na guláš
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso na guláš nakrájíme na kostky. Maso posypeme lžící hladké mouky a promícháme. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, feferonky a papriky překrájíme.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej. Krátce na něm zpěníme cibuli, přidáme maso, feferonky a opět vše restujeme, než se maso zatáhne. Směs posypeme lžičkou mleté papriky, zalijeme šálkem teplého vývaru nebo vody a přidáme kousky papriky. Směs osolíme, opepříme a zvolna dusíme, až maso změkne.

  3. Pikantní vepřové soté s paprikami podáváme s vařenými brambory, rýží nebo čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!