Pikantní vepřový kotlík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 špetka sůl
2 ks cibule
1 ks jablko
1 špetka tymián
2 dl bílé víno
2 lžíce sekaná petrželka
2 lžíce sójová omáčka
0.5 kg vepřová kýta
1 špetka mletý černý pepř
1 ks paprika (červená)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli a jablka, která jsme po oloupání samozřejmě zbavili jadřinců. Paprikový lusk rozčtvrtíme, vybereme jádra a blanky a nakrájíme na proužky.

  2. V oleji rozmícháme sójovou omáčku, pepř a jemně nadrcený tymián. Do této směsi si krátce naložíme maso, které jsme si nakrájeli na kostky.

  3. Na dobře rozpálené pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a asi dvě minutky restujeme. Přidáme víno a při nižší teplotě dusíme asi 10 minut.

  4. Jablka a papriku přidáme 5 minut před dovařením. Paprika by měla pouze změknout, ne se rozvařit. Kotlík osolíme, dochutíme a posypeme sekanou petrželkou.

  5. Vhodnou přílohou je dušená rýže na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!