Pikantní zázvorový ocet recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
zázvor
1 ks chilli paprička
400 ml vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Menší zázvor, česnek a chilli papričku očistíme. Větší půlku zázvoru a česneku v hmoždíři rozdrtíme.

  2. Půl octa převedeme téměř k varu a zalijeme jím drcené koření. Směs necháme vychladnout. Zbylý zázvor nakrájíme na špalíčky, česnek a papričku jen rozpůlíme, aby prošla hrdlem lahve.

  3. Do vychladlého octu nalijeme zbytek octu. Do sklenice s octem dáme připravený česnek, zázvor a chilli papričku a zalijeme připravenou octovou směsí. Pikantní zázvorový ocet necháme asi 2 týdny uležet v chladu a temnu. Sklenici pečlivě uzavřeme. Uleželý ocet scedíme do čisté lahve a můžeme přidat celé kousky zázvoru, papričky a česneku. Ty můžeme také použít do směsí na čínu.

  4. Během macerování lahev s octem několikrát protřeseme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!