Pirohy plněné zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček listové těsto
250 g hlávkové zelí
3 ks vejce natvrdo
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
tuk
podle chuti
kopr
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí nakrájíme na malé kostičky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a ještě vymačkáme přebytečnou vodu. Vařená oloupaná 3 vejce nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s nasekaným čerstvým koprem a vařeným zelím. Směs osolíme a opepříme.

  2. Listové těsto rozválíme na válu na plát, rozdělíme nožem na větší čtverce a na každý dáme kopeček zelné nádivky. Zabalíme do tvaru pirohů, přeložíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

  3. Pirohy plněné zelím ihned podáváme. Dobré jsou i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!