Pirohy plněné zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 balíček listové těsto 250 g hlávkové zelí 3 ks vejce natvrdo na potření 1 ks vejce podle potřeby tuk podle chuti kopr mletý pepř
Postup Pirohy plněné zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné zelí nakrájíme na malé kostičky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak je scedíme, necháme okapat a ještě vymačkáme přebytečnou vodu. Vařená oloupaná 3 vejce nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s nasekaným čerstvým koprem a vařeným zelím. Směs osolíme a opepříme.
Listové těsto rozválíme na válu na plát, rozdělíme nožem na větší čtverce a na každý dáme kopeček zelné nádivky. Zabalíme do tvaru pirohů, přeložíme na vymazaný plech, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Pirohy plněné zelím ihned podáváme. Dobré jsou i studené.