Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 dkg vejce
4 lžíce voda
4 lžíce cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
krém
500 ml mléko
1 balíček tvaroh
20 dkg cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
25 dkg máslo nebo rostlinný tuk
2 balíčky jahodový pudinkový prášek
na ozdobu
1 balíček čokoláda
1 balíček šlehačka v prášku
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme. Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících sníh střídavě přidáváme společně s moukou k pěně ze žloutků.

  2. Plech vymažeme a vysypeme. Piškot upečeme v předehřáté troubě.

  3. Po upečení a vychlazení dáme krém, který připravíme z klasického pudinku - svaříme mléko, pudinkový prášek a cukr. Necháme vychladit. Tvaroh, změklé máslo a vanilkový cukr vyšleháme, postupně přidáváme pudink.

  4. Na piškot naneseme krém, vrstvu šlehačky v prášku, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu, a nakonec moučník posypeme nastrouhanou čokoládou.

  5. Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou krájíme po zatuhnutí na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!