Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 dkg vejce 4 lžíce voda 4 lžíce cukr moučka 20 dkg polohrubá mouka krém 500 ml mléko 1 balíček tvaroh 20 dkg cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 25 dkg máslo nebo rostlinný tuk 2 balíčky jahodový pudinkový prášek na ozdobu 1 balíček čokoláda 1 balíček šlehačka v prášku podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme. Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících sníh střídavě přidáváme společně s moukou k pěně ze žloutků.
Plech vymažeme a vysypeme. Piškot upečeme v předehřáté troubě.
Po upečení a vychlazení dáme krém, který připravíme z klasického pudinku - svaříme mléko, pudinkový prášek a cukr. Necháme vychladit. Tvaroh, změklé máslo a vanilkový cukr vyšleháme, postupně přidáváme pudink.
Na piškot naneseme krém, vrstvu šlehačky v prášku, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu, a nakonec moučník posypeme nastrouhanou čokoládou.
Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou krájíme po zatuhnutí na kostky.