Piškotová buchta s krémem a piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

piškotový korpus
krém
cukr
0.8 l mléko
3 ks zakysaná smetana
3 ks vanilkový pudink
2 lžíce kapučíno
na ozdobu
1 ks čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si obyčejný piškotový korpus z 5-ti vajec, který určitě zná každý. Proto jsem zde nenapsala ingredience na korpus. Hotový korpus si můžeme i koupit.

  2. Zatím si uděláme krém. Nachystáme kávu s trochou rumu na namočení malých piškotů.Mléko svaříme s pudinky a cukrem podle chuti. Do vychladlého pudinku zamícháme 3 zakysané smetany, 2 lžíce sypkého kapučína.

  3. Jakmile máme celý krém hotový, půlku ho natřeme na korpus. Na něj klademe mírně namočené malé piškoty ve směsi kávy a rumu. Na ty piškoty dáme zbytek krému a na konec posypeme strouhanou čokoládou. Piškotovou buchtu s krémem a piškoty dáme vychladit.

  4. Vychladlou piškotovou buchtu s krémem a piškoty nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!