Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 lžička máslo 600 g rajče 8 lístků bazalka 2 ks šalotka olivový olej hladká mouka mletý černý pepř 120 g ovčí sýr 2 ks malý lilek
Postup Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji
V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem
Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty podáváme jako předkrm
Poznámka: Rajčata před přidáním do směsi spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky
Místo ovčího sýra lze bez problémů použít například sýr gouda.