Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
sůl
1 lžička máslo
600 g rajče
8 lístků bazalka
2 ks šalotka
olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
120 g ovčí sýr
2 ks malý lilek
Postup Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji
V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem
Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty podáváme jako předkrm
Poznámka: Rajčata před přidáním do směsi spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky
Místo ovčího sýra lze bez problémů použít například sýr gouda.