Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 lžička máslo
600 g rajče
8 lístků bazalka
2 ks šalotka
olivový olej
hladká mouka
mletý černý pepř
120 g ovčí sýr
2 ks malý lilek

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce, řádně oklepeme a opečeme na olivovém oleji

  2. V kastrůlku na másle zpěníme šalotku, česnek, prohřejeme nakrájená rajčata, přidáme sýr, osolíme, opepříme a nakonec přidáme nakrájenou bazalku. Opečený lilek prokládáme směsí a servírujeme s míchaným salátem

  3. Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty podáváme jako předkrm

  4. Poznámka: Rajčata před přidáním do směsi spaříme ve vroucí vodě, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky

  5. Místo ovčího sýra lze bez problémů použít například sýr gouda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!