Piškotová dvoubarevná roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 5 lžic cukr krupice 1 lžíce hladká mouka 4 lžíce polohrubá mouka 3 lžíce kakaový prášek
Postup Piškotová dvoubarevná roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Čtyři vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny žloutky a zbylé celé vejce dáme do misky. Zvlášť do druhé misky dáme 4 bílky, které ušleháme v pevný sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku a nakonec sníh. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do sáčku a na plech vyložený papírem na pečení děláme střídavě pruhy světlý-tmavý. Plech s těstem na roládu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut.
Vlažný korpus srolujeme i s pečícím papírem. Po vychladnutí roládu rozvineme, pomažeme krémem nebo marmeládou a zpět srolujeme, ale již bez pečícího papíru.
Piškotová dvoubarevná roláda je výborným moučníkem ke kávě či odpolednímu čaji.