Piškotová dvoubarevná roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
5 lžic cukr krupice
1 lžíce hladká mouka
4 lžíce polohrubá mouka
3 lžíce kakaový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Čtyři vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Všechny žloutky a zbylé celé vejce dáme do misky. Zvlášť do druhé misky dáme 4 bílky, které ušleháme v pevný sníh.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku a nakonec sníh. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny vmícháme kakao. Obě těsta dáme do sáčku a na plech vyložený papírem na pečení děláme střídavě pruhy světlý-tmavý. Plech s těstem na roládu dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 10 minut.

  3. Vlažný korpus srolujeme i s pečícím papírem. Po vychladnutí roládu rozvineme, pomažeme krémem nebo marmeládou a zpět srolujeme, ale již bez pečícího papíru.

  4. Piškotová dvoubarevná roláda je výborným moučníkem ke kávě či odpolednímu čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!