Piškotová roláda podle fantazie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
100 g cukr krupice
60 g polohrubá mouka
40 g škrobová moučka
4 lžíce horká voda
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Potřeme plech máslem, položíme na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem.

  2. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4 - 5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.

  3. Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme.

  4. Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!