Pivní blues recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
2 lžíce sádlo
chléb
100 g niva
100 g eidam
50 g romadúr
100 g hermelín
1 sklenka světlé pivo
mletý kmín
mletá sladká paprika
100 g pivní sýr
100 g olomoucké tyčinky
50 g jihočeský sýr
na ozdobu
petrželka
1 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Eidam nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry, nejlépe hodně zralé, postupně nakrájíme na tenké plátky.

  2. Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme jednotlivé druhy sýra, přiléváme pivo a vmícháme v hladkou pastu. Nakonec zamícháme koření.

  3. Plátky chleba osmažíme v rozehřátém tuku. Topinky necháme okapat.

  4. Hotové topinky potřeme připravenou sýrovou pomazánku, ozdobíme plátky vařeného vajíčka a zelenou petrželovou natí. Pivní blues ihned podáváme. Vegetariáni vynechají sádlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!