Pivní guláš s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
2 ks cibule
4 ks mrkev
2 ks bobkový list
1-2 lžíce hladká mouka
800 g přední hovězí maso
300 ml černé pivo
1 lžička celý kmín
2 ks jarní cibulka s natí
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme a odblaníme, maso nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, mrkve oškrábeme a nakrájíme na větší kostky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a nejprve orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, kmín a opět osmahneme. Vše pak osolíme, opepříme, podlijeme černým pivem a přidáme bobkové listy. Maso necháme pod pokličkou pozvolna dusit doměkka, občas podlijeme vodou nebo vývarem (podle potřeby).

  3. Když je maso měkké, přisypeme nakrájenou mrkev, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a 10 minut ještě dusíme. Dochutíme, vmícháme nasekanou nať jarní cibulky a odstavíme z tepla.

  4. Pivní guláš s mrkví podáváme s oblíbenou přílohou - hodí se brambory, knedlík, těstoviny, nebo jen krajíc čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!