Placky z ovesných vloček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
100 ml voda
100 g ovesné vločky
0.5 kostky zeleninový bujón
bylinková sůl
podle chuti
sůl
majoránka
oregáno
podle potřeby
petrželová nať
zeleninová mražená směs
olivový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu zvolíme podle své chuti a uvaříme ji doměkka. Necháme okapat a vychladit.

  2. Mezitím si připravíme zeleninový vývar z bujónu. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

  3. K zelenině přimícháme ovesné vločky, česnek, bylinkovou sůl a zalijeme vývarem.

  4. Směs necháme asi hodinu bobtnat. Poté promícháme a dochutíme podle libosti majoránkou, oregánem a solí, nezapomeneme přidat vejce a nakrájenou čerstvou petrželku.

  5. Placičky z ovesných vloček smažíme z obou stran na rozpáleném olivovém oleji dozlatova, podáváme samostatně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!