Plátky roštěné s kapustičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
1 lžička máslo
mletý černý pepř
3 plátky hovězí roštěná
10 ks malá růžičková kapustička

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa z roštěnce zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, které tence rozklepeme a nakrájíme na kousky přibližně 5 x 5 cm. Maso opepříme, potřeme olejem a necháme alespoň půl hodiny rozležet v chladu

  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Růžičkovou kapustičku očistíme a krátce povaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a rozkrojíme na půlky

  3. Plátky česneku necháme zpěnit na oleji a potom je vyjmeme. Na stejném oleji opečeme plátky masa. Potom přidáme česnek, kapustičky a vše prohřejeme. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř a pokrm zjemníme máslem

  4. Česnekové plátky roštěné s kapustičkami podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!