Plátky vepřové krkovičky ve smetaně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 200 ml smetana olivový olej 4 lžíce plnotučná hořčice mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice koření na steak 1/2 balíčku mražená asijská směs
Postup Plátky vepřové krkovičky ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Lehce je rozklepeme, posypeme kořením a pepřem. Vložíme je do mísy a zakapeme olivovým olejem. Necháme v chladu uležet
Zatím si očistíme cibuli a nakrájíme ji na proužky
V široké hluboké pánvi si rozehřejeme olej, na který pak vložíme připravené maso. Zprudka opečeme z jedné strany a před otočením ještě neopečenou stranu potřeme hořčicí. Po natření a otočení zasypeme cibulí a přidáme mraženou asijskou směs zeleniny a žampionů. Necháme asi 2 minuty opékat, pak přiklopíme poklicí a necháme 15 minut podusit
Přilijeme smetanu a necháme ji prohřát
Na talíři přeléváme plátky vepřové krkovičky vzniklou omáčkou. Plátky vepřové krkovičky ve smetaně podáváme s americkými brambory. Nezapomeneme na zelný salát, který doplní chuťově i barevně připravený pokrm na talíři.