Platýs po indicku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1,25 hrnek voda 2 lžíce rajčatový protlak 1 lžíce koriandr několik snítka koriandr několik ks limetka 1 díl čerstvý zázvor 1 lžíce bílý vinný ocet 2 lžíce limetková šťáva 1 lžička hnědý cukr 1 lžíce čili omáčka 4 ks platýs 4 lžíce kukuřičný olej
Postup Platýs po indicku
Postup přípravy receptu
-
Zázvor nastrouháme a odložíme. Rybu dáme na mísu nebo velký talíř, pokapeme olejem, posypeme nakrájeným koriandrem a přelijeme limetovou šťávou. Maso obrátíme, aby se obalilo v marinádě, mísu přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na půl hodiny do chladničky
Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Vodu, rajčatový protlak, čili omáčku, ocet, hnědý cukr a nastrouhaný zázvor přivedeme za stálého míchání k varu a za občasného míchání vaříme 5-8 minut do zhoustnutí
Zatím vyjmeme rybu z marinády a grilujeme ji 5-8 minut pod předehřátým grilem. Maso musí být křehké. Rozdělíme je na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme koriandrem, doplníme klínky limetky a podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů