Plecko na zelenině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

redukce
1 špetka sůl
1 špetka mletý pepř
2 lžíce sójová omáčka
1 špetka mletá sladká paprika
3 lžíce sladká chilli omáčka
1 špetka koření na steak
směs
3 ks paprika
2 ks cibule
3 ks střední rajče
1 kg plecko
zálivka
4 lžíce olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Na přípravu potřebujeme pekáč, do kterého dáme trochu oleje (pro lepší chuť může být česnekový s mariánkou). Na dno poklademe plátky rajčat, papriky a cibule, na to rozložíme plátky z plecka, které jsem předtím trochu naklepali. Osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, steakové koření.

  2. To vše vložíme do rozpálené trouby a necháme propékat. Občas trochu podlijeme vodou. Pečeme cca hodinu (záleží na teplotě a typu trouby). Během pečení maso obracíme dle potřeby. 10 minut před vyjmutím pokapeme maso sójovou omáčkou a v případě, že si děláme pálivější variantu, i chilli omáčkou.

  3. Můžeme servírovat. Jako přílohu k plecku na zelenině volím při sváteční příležitosti hranolky, jinak stačí opečený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!