Plněná kuřecí roláda recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 100 g máslo 2 hrstě čerstvá petrželka mletý černý pepř 100 g kuřecí šunka 1 ks čerstvé kuře 300 g mražená kuřecí sekaná
Postup Plněná kuřecí roláda
Postup přípravy receptu
-
Mraženou kuřecí sekanou necháme rozmrazit. Petrželku jemně usekáme a rozdělíme na dvě části
Nejnáročnější částí tohoto receptu je vykoštění kuřete. Kuře nejdříve očistíme, omyjeme, osušíme a odřízneme křídla. Vykošťujeme od hřbetní části tak, aby vznikl celistvý plát kůže s masem
Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme částí usekané petrželky a poklademe plátky šunky. Na takto připravené kuře rozprostřeme syrovou sekanou. Okraje plátu přehneme a řádně spojíme jehlami nebo párátky
Remosku vymažeme máslem, vložíme kuřecí roládu a pečeme za občasného podlévání vývarem dozlatova. Potom roládu vyjmeme, odstraníme jehly a nakrájíme na porce. Do vypečené šťávy vmícháme druhou část usekané petrželky a krátce prohřejeme
Plněnou kuřecí roládu na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.