Plněná kuřecí roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
100 g máslo
2 hrstě čerstvá petrželka
mletý černý pepř
100 g kuřecí šunka
1 ks čerstvé kuře
300 g mražená kuřecí sekaná

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou kuřecí sekanou necháme rozmrazit. Petrželku jemně usekáme a rozdělíme na dvě části

  2. Nejnáročnější částí tohoto receptu je vykoštění kuřete. Kuře nejdříve očistíme, omyjeme, osušíme a odřízneme křídla. Vykošťujeme od hřbetní části tak, aby vznikl celistvý plát kůže s masem

  3. Plát masa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme částí usekané petrželky a poklademe plátky šunky. Na takto připravené kuře rozprostřeme syrovou sekanou. Okraje plátu přehneme a řádně spojíme jehlami nebo párátky

  4. Remosku vymažeme máslem, vložíme kuřecí roládu a pečeme za občasného podlévání vývarem dozlatova. Potom roládu vyjmeme, odstraníme jehly a nakrájíme na porce. Do vypečené šťávy vmícháme druhou část usekané petrželky a krátce prohřejeme

  5. Plněnou kuřecí roládu na talíři přelijeme šťávou. Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!