Plněná pizza v listovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
2 ks česnek
1 sklenice rajčatová omáčka
podle chuti
sůl
bazalka
oregano
mletý černý pepř
na potření
1 ks vejce
náplň
1 ks paprika
150 g šunka
2 ks rajče
150 g salám
2 ks mozzarella
4 lžíce sterilovaná kukuřice
těsto
1 balíček listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Šunku, salám podle našeho výběru s odkapanou mozzarellou nakrájíme na malé kostičky. Zelenou papričku očistíme, vybereme zrníčka a nakrájíme na slabé proužky. Sterilovanou kukuřici scedíme. Rajčata nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Rajčatovou omáčku promícháme s oreganem, rozetřeným česnekem, solí a pepřem. Omáčku krátce prohřejeme a přidáme natrhanou bazalku.

  3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Listové těsto rozdělíme na 2 kusy. Jeden vyválený kus těsta vložíme na plech s vyloženým pečicím papírem a těsto potřeme omáčkou. Na omáčku rozdělíme nakrájenou směs a těsto uzavřeme druhým plátem vyváleného těsta. Strany dobře uzavřeme a těsto slabě propícháme vidličkou. Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme v troubě asi 30 minut dozlatova.

  4. Plněnou pizzu v listovém těstě nakrájíme a podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!