Plněná slepice s polévkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 ks cibule 1 ks slepice 4 lžíce tuk na pečení 250 g kořenová zelenina polévkové nudle nádivka 0.5 lžičky sůl 4 ks vejce 125 g máslo strouhanka 300 ml mléko 0.5 balíčku mandle 5 ks rohlík 1 lžička citronová kůra
Postup Plněná slepice s polévkou recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici očistíme a připravíme na plnění. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli omyjeme, odkrájíme kořenovou část.
Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme horkým mlékem a necháme nasáknout. Mandle nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Nasáklé housky vymačkáme.
Utřeme máslo se solí a žloutky, přidáme citronovou kůru, sekané mandle a vymačkané housky. Zahustíme strouhankou a lehce vmícháme sníh z bílků. Touto nádivkou naplníme dutinu očištěné slepice.
Dutinu zašijeme bílou nití a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme 1,5 hodiny.
Pak slepici vyjmeme, dáme na pekáč s tukem a pečeme ve střední troubě asi 1 hodinu, přeléváme výpekem a vývarem. Současně se slepicí upečeme v kastrolu zbylou nádivku.
Polévku přecedíme, zeleninu propasírujeme, povaříme a přidáme polévkové nudle. Naporcovanou slepici podáváme s upečenou nádivkou a zeleninovým salátem.