Plněná slepice s polévkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 ks cibule
1 ks slepice
4 lžíce tuk na pečení
250 g kořenová zelenina
polévkové nudle
nádivka
0.5 lžičky sůl
4 ks vejce
125 g máslo
strouhanka
300 ml mléko
0.5 balíčku mandle
5 ks rohlík
1 lžička citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Slepici očistíme a připravíme na plnění. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na velké kusy. Cibuli omyjeme, odkrájíme kořenovou část.

  2. Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme horkým mlékem a necháme nasáknout. Mandle nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Nasáklé housky vymačkáme.

  3. Utřeme máslo se solí a žloutky, přidáme citronovou kůru, sekané mandle a vymačkané housky. Zahustíme strouhankou a lehce vmícháme sníh z bílků. Touto nádivkou naplníme dutinu očištěné slepice.

  4. Dutinu zašijeme bílou nití a vložíme do tlakového hrnce. Přidáme kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme, zalijeme vodou, uzavřeme a vaříme 1,5 hodiny.

  5. Pak slepici vyjmeme, dáme na pekáč s tukem a pečeme ve střední troubě asi 1 hodinu, přeléváme výpekem a vývarem. Současně se slepicí upečeme v kastrolu zbylou nádivku.

  6. Polévku přecedíme, zeleninu propasírujeme, povaříme a přidáme polévkové nudle. Naporcovanou slepici podáváme s upečenou nádivkou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!