Plněná vepřová kapsa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

750 g vepřová kýta
směs
5 stroužků česnek
1-2 lžičky zázvor
1 lžička worchesterová omáčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
100 g niva
podle potřeby
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z vepřové kýty nebo kotlety uřízneme plátky tak 1,5 cm silné, ze středu je opatrně prořízneme až ke krajům, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek a zázvor nastrouháme, smícháme s worchesterem nebo sójovou omáčkou. Kdo má rád pikantní, může přidat feferonku. Nivu nakrájíme na plátky. Lze použít i goudu nebo jiný sýr.

  2. Směsí potřeme vnitřek kapsy a potom vložíme nakrájenou nivu. Kapsu sepneme grilovacími jehlami nebo párátky, obalíme v klasickém trojobalu - mouka, vejce a strouhanka.

  3. Vepřovou kapsu zvolna usmažíme na sádle.

  4. Plněnou vepřovou kapsu podáváme s brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!