Plněné bramborové knedlíky se zelím recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
2 ks cibule
100 ml červené víno
2 lžíce hladká mouka
250 g hrubá mouka
500 g uzené maso
1 lžíce mletý kmín
750 g vařené brambory ve slupce
250 g syrové brambory
400 g kysané červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme nastrouháme střídavě nahrubo i na jemno a vymačkáme z nich vodu. Vařené brambory nastrouháme najemno. Brambory smícháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme asi 8 stejně velkých placiček

  2. Kysané zelí propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej, a jemně nasekanou cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka. Směs zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem a dodusíme doměkka

  3. Na pánvi rozpustíme trochu sádla, orestujeme na něm cibulku a přidáme uzené maso, které lehce opečeme a necháme zchladnout

  4. Placičky bramborového těsta plníme směsí masa a cibulky, dobře zabalíme a uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí bramborové knedlíky rozkrojíme, přidáme dušené zelí a ozdobíme například orestovanou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!