Plněné bramborové knedlíky se zelím recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 2 ks cibule 100 ml červené víno 2 lžíce hladká mouka 250 g hrubá mouka 500 g uzené maso 1 lžíce mletý kmín 750 g vařené brambory ve slupce 250 g syrové brambory 400 g kysané červené zelí
Postup Plněné bramborové knedlíky se zelím
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory oloupeme nastrouháme střídavě nahrubo i na jemno a vymačkáme z nich vodu. Vařené brambory nastrouháme najemno. Brambory smícháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme asi 8 stejně velkých placiček
Kysané zelí propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej, a jemně nasekanou cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka. Směs zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem a dodusíme doměkka
Na pánvi rozpustíme trochu sádla, orestujeme na něm cibulku a přidáme uzené maso, které lehce opečeme a necháme zchladnout
Placičky bramborového těsta plníme směsí masa a cibulky, dobře zabalíme a uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí bramborové knedlíky rozkrojíme, přidáme dušené zelí a ozdobíme například orestovanou cibulkou.