Plněné husí krky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g česnek
15 g sůl
1 ks vejce
25 g cibule
50 g voda
50 g žemle
1 špetka mletý pepř
1 špetka muškátový květ
5 g petrželová nať
200 g vepřová plec
1 špetka mletý zázvor
100 g husí játra
5 ks husí krk

Postup přípravy receptu

  1. Z očištěných, opálených, omytých a osušených husích krků stáhneme kůži. V osolené vodě s cibulí uvaříme do poloměkka omyté vepřové maso a krky bez kůže, nakonec ještě přidáme husí játra a vše společně dovaříme.

  2. Uvařené, okapané a vychladlé maso a játra rozkrájíme na kostky o straně asi 1cm, přidáme obrané maso z krků, rozšlehaná vejce, žemle navlhčené vodou a dobře vymačkané, utřený česnek, sůl, koření, jemně sekanou petrželovou nať a vše lehce promícháme.

  3. Upravenou hmotou naplníme syrové kůže z husích krků, které na obou koncích zašijeme nití.

  4. Recept je na 5 porcí plněných husích krků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!