Plněné husí krky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g česnek 15 g sůl 1 ks vejce 25 g cibule 50 g voda 50 g žemle 1 špetka mletý pepř 1 špetka muškátový květ 5 g petrželová nať 200 g vepřová plec 1 špetka mletý zázvor 100 g husí játra 5 ks husí krk
Postup Plněné husí krky recept
Postup přípravy receptu
-
Z očištěných, opálených, omytých a osušených husích krků stáhneme kůži. V osolené vodě s cibulí uvaříme do poloměkka omyté vepřové maso a krky bez kůže, nakonec ještě přidáme husí játra a vše společně dovaříme.
Uvařené, okapané a vychladlé maso a játra rozkrájíme na kostky o straně asi 1cm, přidáme obrané maso z krků, rozšlehaná vejce, žemle navlhčené vodou a dobře vymačkané, utřený česnek, sůl, koření, jemně sekanou petrželovou nať a vše lehce promícháme.
Upravenou hmotou naplníme syrové kůže z husích krků, které na obou koncích zašijeme nití.
Recept je na 5 porcí plněných husích krků.