Plněné kokotky s křepelčími vejci recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
bylinky
1 hrst eidam
mletý pepř
muškátový oříšek
3 plátky anglická slanina
5 ks křepelčí vejce
1 hrst hermelín, romadúr, šunkový salám a slanina

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si vyložíme kokotky (malé keramické mističky) plátky slaniny, vsypeme strouhaný eidam, na kostičky pokrájenou slaninu, dále pak kousky hermelínu, romadúru a šunkového salámu

  2. Obsah lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a vše zalijeme nerozšlehanými křepelčími vejci, můžeme použít i slepičí samozřejmě. Potom osolíme, opepříme, případně použijeme i bylinky podle vlastní chuti

  3. Plněné kokotky s křepelčími vejci vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a pečeme asi 15 minut, dokud není vejce hotové a slanina na krajích křupavá

  4. Plněné kokotky s křepelčími vejci podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutnají s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!