Plněné kokotky s křepelčími vejci recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl bylinky 1 hrst eidam mletý pepř muškátový oříšek 3 plátky anglická slanina 5 ks křepelčí vejce 1 hrst hermelín, romadúr, šunkový salám a slanina
Postup Plněné kokotky s křepelčími vejci
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si vyložíme kokotky (malé keramické mističky) plátky slaniny, vsypeme strouhaný eidam, na kostičky pokrájenou slaninu, dále pak kousky hermelínu, romadúru a šunkového salámu
Obsah lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem a vše zalijeme nerozšlehanými křepelčími vejci, můžeme použít i slepičí samozřejmě. Potom osolíme, opepříme, případně použijeme i bylinky podle vlastní chuti
Plněné kokotky s křepelčími vejci vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a pečeme asi 15 minut, dokud není vejce hotové a slanina na krajích křupavá
Plněné kokotky s křepelčími vejci podáváme ihned po přípravě, nejlépe chutnají s čerstvým pečivem.