Plněné maďarské langoše recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 1 ks vejce 4 dl mléko 0.5 balíčku kvasnice 0.5 kg hladká mouka 2 ks vařený brambor náplň 1 10 dkg šunka 10 dkg eidam 1 ks menší cibule náplň 2 10 dkg šunka pórek 1 hermelín nebo niva podle potřeby olej na smažení
Postup Plněné maďarské langoše recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme mouku, doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a sůl a 2 dl vlažného mléka. Rozmícháme a necháme asi 10 - 15 minut odležet. Poté přidáme vejce, nastrouhané uvařené brambory, zbytek mléka, zaděláme těsto a necháme vykynout.
Po vykynutí uděláme malé bochánky, ze kterých vytvarujeme placky. Lze tyto placky nechat trochu nakynout a osmažit samotné.
Suroviny na náplň - sýry, šunku, pórek, cibuli - nakrájíme a plníme jí placky. Poté placku přeložíme napolovic a spojíme okraje, aby vnitřek nevytekl. Necháme chvíli odpočinout a pozvolna smažíme na rozpáleném tuku dozlatova.
Kdo má rád zeleninu, může si náplň vylepšit o zeleninu a vynechat šunku, lze i různě kombinovat pouze sýry.