Plněné mandarinky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12-14 ks mandarinky
náplň 1
1 špetka sůl
0 dl smetana ke šlehání
5-10 kapek tabasco
200 g krémový sýr
1 špetka čerstvě mletý bílý pepř
na ozdobu
8-10 listů salát
1 ks letní cibulka
náplň 2
50 g dijonská hořčice
75 g broskvový džem

Postup přípravy receptu

  1. Omyté mandarinky rozpůlíme podélně a dužninu opatrně vyndáme tak, aby se půlky z kůry nepoškodily. Dužninu rozdělíme na jednotlivé dílky a odstraníme tenkou slupku s vlákny.

  2. Krémový sýr typu žervé rozetřeme se šlehačku, kterou ušleháme tak, aby nebyla příliš tuhá. Přidáme kousky mandarinek a zlehka promícháme. Osolíme a dochutíme pepřem a tabascem. Hmotou naplníme prázdné půlky kůry mandarinek.

  3. Džem smícháme s hořčicí. Zelenou část cibulek nakrájíme na drobná kolečka.

  4. Na naplněné půlky naneseme lžičkou čepičku směsi džemu s hořčicí a ozdobíme nakrájenou cibulkou. Půlky mandarinek položíme na tác na listy salátu. Před podáváním uchováváme v lednici.

  5. Plněné mandarinky podáváme chlazené jako chutný předkrm nebo chuťovku s pečivem podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!