Plněné rýžové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
5 dkg šunka
0 ks cibule
2 lžičky rajčatový protlak
5 dkg houby
5 dkg parmazán
20 dkg mleté maso
35 dkg kulatozrnná rýže
podle chuti
sůl
petrželka
čerstvý tymián
trojobal
vejce
strouhanka
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kulatozrnnou rýži podusíme hodně doměkka. Na šálek rýže dáme 2 - 2,5 šálku vody. Osolenou rýži necháme vychladnout.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Pokud použijeme sušené houby, tak je předem namočíme.

  3. Připravíme si náplň. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, mleté maso, šunku, houby, rajský protlak, tymián a petrželku. Osolíme, opepříme a dusíme 15 minut. Mleté maso je nejlepší telecí, ale já používám mleté krůtí maso, které se běžně koupí. Dají se použít i jiné druhy.

  4. Vlažnou rýži smícháme s nastrouhaným parmazánem a žloutky. V dlani vytvoříme placičku, na ni dáme kopeček náplně a vytvoříme kuličku. Připravené kuličky necháme v ledničce ztuhnout, obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka) a na oleji usmažíme.

  5. Plněné rýžové knedlíčky podáváme nejlépe se zeleninovým salátem, případně ještě s tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!