Plněné zelné listy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg slanina
1 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce kečup
200 ml zakysaná smetana
50 dkg mleté maso
1 lžíce hladká mouka
1 hrnek vařená rýže
0 lžiček mletá sladká paprika
10 dkg měkký salám
8 ks velké zelné listy
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
voda
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelné listy vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut, aby změkly. Tuhé části pak naklepeme paličkou.

  2. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vařenou rýži, vejce, papriku a jemně pokrájený měkký salám. Vše promícháme a směs naneseme na zelné listy. Pak naplněné listy svineme do závitků.

  3. V pekáčku rozehřejeme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájenou slaninu, vložíme zelné závitky, podlijeme vodou a dusíme v troubě pod pokličkou asi 3/4 hodiny, aby se náplň propekla.

  4. Hotové plněné zelné listy vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu, hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Můžeme přidat i trochu kečupu. Vložíme zpět závitky a už jen prohřejeme.

  5. Plněné zelné listy podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!