Poctivá česnečka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 paliček česnek
2 l voda
1 kostka zeleninový bujon
30 dkg česnekový bok
podle chuti
vejce
máslo
chléb
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Česnek očistíme a prolisujeme.

  2. Česnekový bok nakrájíme na kostky a dáme opéct nasucho do hrnce. Restujeme, až pustí tuk. Pak přidáme část prolisovaného česneku, až začne chytat barvu a intenzivněji vonět, zalijeme vodou a přidáme kostku bujonu. Můžeme ji nahradit pouze solí, ale 1 kostka nezanechá intenzivní chuť zeleniny. Necháme provařit. Ke konci přidáme zbytek prolisovaného česneku a necháme krátce probublat.

  3. Na dno misky dáme nastrouhaný sýr a pro milovníky pálivého ještě 1 prolisovaný stroužek česneku. Rozklepneme vejce a zalijeme polévkou, nahoru nasypeme krutony z chleba osmažené na másle.

  4. Poctivou česnečku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!