Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks paprika 2-3 ks rajče 50 g mandle 100 g pohanka 1 kostka uzené tofu podle potřeby olej podle chuti majoránka kmín bazalka sezam sójová omáčka garam masala (indické koření)
Postup Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi recept
Postup přípravy receptu
-
Pohanku zalijeme a povaříme s dvojnásobným množstvím vody. Nakrájíme nadrobno rajčata, papriku a nastrouháme tofu.
Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a osmažíme dozlatova. Přidáme nastrouhané tofu, pokrájenou zeleninu a okořeníme špetkou koření z každého druhu. Chvíli smažíme, zalijeme trochou vody a podusíme. Dále přidáme uvařenou pohanku, vyvaříme vodu a pod pokličkou necháme dojít.
Servírujeme s praženým sezamem, který jemně pomeleme a osmažíme se solí, nebo s petrželí a zeleninovou oblohou podle sezónního výběru.