Pohankový nákyp s tofu a praženými mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
2-3 ks rajče
50 g mandle
100 g pohanka
1 kostka uzené tofu
podle potřeby
olej
podle chuti
majoránka
kmín
bazalka
sezam
sójová omáčka
garam masala (indické koření)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku zalijeme a povaříme s dvojnásobným množstvím vody. Nakrájíme nadrobno rajčata, papriku a nastrouháme tofu.

  2. Na pánvi rozpálíme olej, nasypeme mandle a osmažíme dozlatova. Přidáme nastrouhané tofu, pokrájenou zeleninu a okořeníme špetkou koření z každého druhu. Chvíli smažíme, zalijeme trochou vody a podusíme. Dále přidáme uvařenou pohanku, vyvaříme vodu a pod pokličkou necháme dojít.

  3. Servírujeme s praženým sezamem, který jemně pomeleme a osmažíme se solí, nebo s petrželí a zeleninovou oblohou podle sezónního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!