Polévka wakame recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks pórek
1 ks mrkev
0 ks brokolice
100 g tofu
1 hrst rýžové nudle
1 špetka řasa wakame
2 lžičky miso pasta
podle chuti
citron
čerstvý zázvor
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řasu wakame vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme 5 minut změknout. Mezitím si očistíme a nakrájíme pórek, větší mrkev a brokolici na tenké proužky, přidáme je do vody a společně s řasou vaříme.

  2. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky a vzápětí též přidáme do polévky. Na závěr přidáme hrst rýžových nudlí a vaříme ještě nejméně 2 minuty do jejich změknutí. Základ na polévku wakame ochutíme mořskou solí a vypneme var.

  3. Jakmile polévka nevaří, naběračkou sebereme trochu vody z polévky a přidáme do ní malé množství ječmenné, nebo rýžové miso pasty. Pastu s vodou důkladně promícháme a přidáme do polévky. Miso pastu nikdy nevkládáme do vroucí polévky. Znehodnotila by se! Na závěr můžeme nastrouhat čerstvý zázvor, kůru z citronu nebo pomeranče.

  4. Polévku wakame podáváme v menších miskách.

  5. Poznámka: Zde uvedenou zeleninu lze nahradit také květákem, hráškem, cibulí, celerem či petrželkou. Je možné přidat také houby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!