Polévka z bedel recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 lžíce olej
1 l voda
1 ks mrkev
1 špetka mletý bílý pepř
1 ks střední cibule
6 ks bedla
podle chuti
2-3 stroužky česnek
sůl
1 lžička majoránka
libeček
sójová omáčka
mletá sladká paprika
polévkové koření
podle potřeby
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a houby si nejdříve očistíme. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, mrkev nastrouháme. Bedly nakrájíme od středu na proužky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme mrkev. Zeleninu lehce osolíme a chvilku restujeme. Zasypeme ji mletou paprikou, majoránkou a podle chuti pepřem. Vše lehce osmahneme a přidáme bedly. Vše chvíli podusíme a pak zaprášíme moukou. Směs promícháme a zalijeme vodou.

  3. Polévku z bedel vaříme asi 25 minut a poté ji dochutíme buď polévkových kořením nebo sójovou omáčkou, drceným česnekem a zeleným libečkem. Polévku z bedel necháme ještě 2 minuty povařit.

  4. Hotovou polévku z bedel podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!