Polévka z divorostoucích bylin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks žloutek 0.5 šálku smetana 50 g šťovík 1 ks středně velká cibule 3 dl zeleninový vývar 1 ks hlávkový salát 250 g čerstvý špenát 100 g mladá kopřiva 4 plátky grahamový chléb 2 lžíce máslo nebo neztužený rostlinný tuk podle chuti muškátový oříšek mletý černý pepř mořská sůl
Postup Polévka z divorostoucích bylin recept
Postup přípravy receptu
-
Špenát, kopřivy, šťovík a hlávkový salát přebereme, umyjeme a překrájíme na menší kousky.
V hrnci zahřejeme máslo nebo rostlinný tuk a v něm opražíme jemně posekanou cibuli. Přidáme zeleninu a podlijeme vývarem. Polévku dáme vařit, ochutíme ji mořskou solí, kořením, muškátovým květem a v mixéru rozmixujeme. Dáme zpět do hrnce a polévku z divorostoucích bylin ještě prohřejeme.
Žloutek vymícháme nahladko se smetanou, polévku odstavíme a zahustíme. Plátky chleba pokrájíme na malé kostičky, opražíme na másle dozlatova, dáme do polévky z divorostoucích bylin a podáváme.