Polévka z dýně hokaido recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks cibule
500 g dýně
1 kelímek smetana ke šlehání
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
0 lžiček mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, přidáme dýni a dusíme. Podlijeme vývarem - používám kuřecí nebo hovězí. Lze použít i vývar v kostce, ale pak nedoporučuji polévku podávat dětem. Dusíme do změknutí dýně, rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme, opepříme podle chuti a dochutíme muškátovým oříškem nebo květem. Poté dýňovou polévku zalijeme smetanou a chvíli povaříme.

  3. Polévku z dýně hokaido podáváme ihned na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!