Polévka z vepřového jazyka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 hrnků voda
1 ks vepřový jazyk
3 kuličky celý pepř
1 lžíce polévkové koření
0 hrnků polévková zelenina
podle chuti
sůl
na ozdobu
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu nakrájíme na kostičky a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Umytý vepřový jazyk uvaříme doměkka. Do vývaru přidáme polévkové koření, celý pepř a nakrájenou zeleninu. Povařený jazyk ponoříme na několik vteřin do studené vody, abychom jej potom snadněji oloupali. Oloupaný jazyk nakrájíme na malé kousky a vložíme do polévky.

  3. Polévku z vepřového jazyka podáváme s nočky, svitkem nebo strouháním. Místo zavářky můžeme použít i zbytek tvrdého sýra nakrájeného na kostky. Polévku nakonec ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!