Polské pirožky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 g máslo
1 kg listové těsto
300 ml ovocný džem
na ozdobu
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme na placku o tloušťce přibližně 0,3cm. Po té vezmeme vykrajovač ve tvaru kruhu a vyřízneme co nejvíce koleček (přibližný průměr 1 kolečka je 13 cm).

  2. Vykrojená kolečka odložíme bokem a zbytek nevykrojeného těsta smotáme do kuličky a pevně prohmatáme. Poté znovu rozválíme a vykrojíme. To budeme dělat do té doby dokud bude moc málo těsta i na jednu placku.

  3. Po té vezmeme všechny placky a do každé dáme trochu džemu, přehneme je na půlku a jejich konce slepíme prsty. Máslo rozpustíme.

  4. Plech vyložíme papírem na pečení a celý ho vyskládáme pirožkami. Ty namažeme rozpuštěným máslem a propíchneme vidličkou. Dáme do předem vyhřáte trouby na 180C přibližně na 10 minut nebo dokud nechytnou zlatavou barvu.

  5. Podáváme studené i teplé (podle chuti) posypané vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!