Polské zrazy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 ks vejce 1 ks cibule 20 g sádlo 1 ks houska 20 g hladká mouka 150 g mleté hovězí maso mletá sladká paprika 150 g mleté vepřové maso mletý černý pepř
Postup Polské zrazy recept
Postup přípravy receptu
-
Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.
Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.
Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.