Polské zrazy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
20 g sádlo
1 ks houska
20 g hladká mouka
150 g mleté hovězí maso
mletá sladká paprika
150 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na plátky nakrájenou žemli zvlhčíme vodou a po chvíli rozmělníme. Přidáme mleté maso, vejce, koření, sůl, polovinu drobně nakrájené slaniny a vše dobře promícháme.

  2. Takto připravenou směs rozdělíme na 4 díly, utvoříme placičky a poklademe je nudličkami slaniny. Utvoříme válečky a osmažíme je po všech stranách na sádle. Pak přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme dorůžova, vmícháme papriku, podlijeme vodou a dusíme. Měkké zrazy vyjmeme. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozmícháme, povaříme a procedíme na zrazy. Vše prohřejeme a můžeme podávat.

  3. Polské zrazy podáváme s přílohou podle chuti a přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!