Pomazánka z pečeného lilku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks citron 1-2 ks lilek 1-2 lžíce olivový olej 1 lžíce tahini pasta podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Pomazánka z pečeného lilku recept
Postup přípravy receptu
-
Dva středně velké lilky omyjeme, slupku na více místech propícháme a dáme do trouby péct na maximální teplotu. Lilky pečeme do doby, než úplně změknou. Poté je necháme z části vychladnout a vydlabeme do mixéru.
Lilky rozmixujeme společně s oloupanými stroužky česneku. Lilkovou směs vlijeme do mísy, přidáme tahini pastu, olivový olej, čerstvou vymačkanou šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Lilkovou pomazánku podle chuti promícháme a můžeme podávat.
Pomazánku z pečeného lilku před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme ještě trochou olivového oleje. Je skvělá s pita chlebem, ale i jiným pečivem, případně jen k zelenině apod.