Pomazánka z pečeného lilku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks citron
1-2 ks lilek
1-2 lžíce olivový olej
1 lžíce tahini pasta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dva středně velké lilky omyjeme, slupku na více místech propícháme a dáme do trouby péct na maximální teplotu. Lilky pečeme do doby, než úplně změknou. Poté je necháme z části vychladnout a vydlabeme do mixéru.

  2. Lilky rozmixujeme společně s oloupanými stroužky česneku. Lilkovou směs vlijeme do mísy, přidáme tahini pastu, olivový olej, čerstvou vymačkanou šťávu z jednoho citronu, sůl a pepř. Lilkovou pomazánku podle chuti promícháme a můžeme podávat.

  3. Pomazánku z pečeného lilku před podáváním posypeme nasekanou petrželkou a pokapeme ještě trochou olivového oleje. Je skvělá s pita chlebem, ale i jiným pečivem, případně jen k zelenině apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!